Wandeling

Alpaca wandeling
Bij Alpaca-World-Brielle is het mogelijk om, onder begeleiding, met alpaca’s te gaan wandelen. Je wordt bij ons ontvangen bij de alpa­ca’s. Na een korte instructie gaan we op weg met een aantal alpaca’s. Per 2 personen gaat er 1 alpaca mee, zodat deze 2 personen afwisselend een alpaca begeleiden. Honden kunnen niet mee met de wandeling. We komen op onze route langs bijzondere plekken, zoals de poort die op 1 april 1572 door de Watergeuzen is veroverd om Brielle te bevrijden van de Spanjaarden. Uiteraard wordt er onderweg veel over de alpaca’s verteld en is er veel gelegenheid om foto’s te maken. De duur van de wandeling, inclusief tijd voor een kopje koffie of thee met een Briels Zandtaartje, is ca. 2 uur.

Alpaca’s
Alpaca’s zijn vriendelijke, nieuwsgierige dieren die zelden spugen, zeker wanneer er voldoende afstand van elkaar wordt gehouden. Deelname aan de wandeling is echter te allen tijde voor eigen risico.

Kosten
De kosten van een dergelijke wandeling, duur ca. 2 uur incl. koffie en thee en een koekje bedragen € 20,- per persoon. Kinderen t/m 12 jaar moeten worden vergezeld door een betalende volwassene, omdat alpaca’s soms ergens van schrikken en dan plotseling aan het halstertouw kunnen trekken. Kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee met de wandeling. De gehele route is goed begaanbaar met een kinderwagen of buggy.

Wandeling voor Stichting Reach Out LaFond Haïti

We willen u graag attenderen op de wandeling van vrijdag 1 maart 2019. We wandelen die keer voor de stichting Reach Out LaFond in Haïti. Deze stichting zet zich in voor goed onderwijs in de bergen van LaFond. Op dit moment verzorgen zij het onderwijs voor meer dan 500 kinderen. Deze kinderen komen vaak hongerig op school. Daarom wordt er nu hard gewerkt aan een keuken, zodat de vrouwen die de lunch bereiden dit straks op een veilige en hygiënische manier kunnen doen. De kinderen krijgen nu op dinsdag en donderdag een lunch. Graag willen wij ons steentje bijdragen aan de bouw van de keuken door de volledige opbrengst van de wandeling te doneren aan Reach Out LaFond Haïti.

Voor meer informatie http://www.reachoutlafond.org/

Na uw reservering ontvangt u een email ter bevestiging. Geen email ontvangen? Kijk in uw spam-box.
Advies: breng een paar laarzen/schoenen mee die nat/vies mogen worden en trek op koude dagen een paar handschoenen aan.

De agenda met beschikbare wandeldata kunt u vinden na de volgende knop:

 

Arrangementen
Voor groepen kunnen we in overleg een wandeling met fotoshoot op een andere datum plannen. Héél leuk als vrijgezellenfeest of als uitje met familie of vrienden. De mogelijkheid is aanwezig voor een fotoshoot tussen de alpaca’s, met een oldtimer tractor, of in het hooi. Informeer naar de mogelijkheden!

Cadeaubon
Ook is het mogelijk bij ons een cadeaubon te bestellen voor een Alpacawandeling. Leuk om te geven en om te ontvangen! Stuur een mail via de contactpagina om de cadeaubon te bestellen. Inwisselen van de cadeaubon kan op de beschikbare wandeldata via een appje naar 06-22855591. Vermeld bij boeking wel het volgnummer van de cadeaubon.

Picknicken
Maak van uw picknick een heel bijzondere picknick! In onze alpacaweide staan een aantal picknicktafels. Breng uw eigen picknickmand mee en geniet van onze nieuwsgierige alpaca’s tijdens uw picknick. De kosten voor de huur van een picknicktafel bedragen € 5,- per persoon. Kinderen onder de 2 jaar zijn gratis. Een picknick is te boeken in combinatie met een alpacawandeling of op afspraak. Helemaal makkelijk: bestel een kant-en-klare picknickmand bij Het Wapen van Marion in Oostvoorne https://www.wapenvanmarion.nl/picknick/

Interessante links:
https://www.beleefbrielle.nl/
https://www.opvoorneputten.nl/
https://dehoofdwacht-brielle.nl/
https://www.desmaeckvanbrielle.nl/
https://www.chezandre.nl/
http://www.tapasbar1572.nl/
http://www.catharijnekerk.nl/
https://www.ipsedebruggen.nl/dagbestedingslocatie/1/gasterij-de-bollaarshoeve
https://www.historischmuseumdenbriel.nl/

Annuleren
Wanneer je een reservering plaatst voor een wandeling of een arrangement ga je akkoord met onderstaande annuleringsvoorwaarden. Wij hanteren de volgende annuleringsvoorwaarden wanneer je een geboekte wandeling of  arrangement wil annuleren:

  1. Bij annulering tot 1 week voor de wandeling/arrangement krijgt u het betaalde bedrag geheel retour geboekt of kunt u uw reservering verplaatsen naar een ander beschikbaar moment.
  2. Bij annulering  vanaf 7 dagen tot 4 dagen voor de wandeling/arrangement krijgt u 75 % retour.
  3. Bij annulering vanaf 4 dagen tot 2 dagen voor de wandeling/arrangement krijgt u 50 % retour.
  4. Bij annulering binnen 2 dagen voor de wandeling/arrangement  zijn we genoodzaakt het volledige betaalde bedrag in rekening te brengen.