Een kleinschalige alpacafokkerij in Zuid-Holland. De fokkerij is in 2010 gestart. Doelstelling van de fokkerij is het fokken van zuiver Peruaanse alpaca's van een eersteklas kwaliteit.
 
Alpaca fokkerij en alpacawandelingen bij Alpaca-World-Brielle

Wandeling

Alpaca wandeling
Bij Alpaca-World-Brielle is het mogelijk om, onder begeleiding, met alpaca’s te gaan wandelen. Je wordt bij ons ontvangen bij de alpa­ca’s. Na een korte instructie gaan we op weg met een aantal alpaca’s. Per 2 personen gaat er 1 alpaca mee, zodat deze 2 personen afwisselend een alpaca begeleiden. Honden kunnen niet mee met de wandeling. We komen op onze route langs bijzondere plekken, zoals de poort die op 1 april 1572 door de Watergeuzen is veroverd om Brielle te bevrijden van de Spanjaarden. Uiteraard wordt er onderweg veel over de alpaca’s verteld en is er veel gelegenheid om foto’s te maken. De duur van de wandeling, inclusief tijd voor een kopje koffie of thee met een roomboterkoekje, is ca. 2 uur. Voor groepen vanaf 5 personen kunnen we in overleg een wandeling aan de agenda toevoegen.

Alpaca’s
Alpaca’s zijn vriendelijke, nieuwsgierige dieren die zelden spugen, zeker wanneer er voldoende afstand van elkaar wordt gehouden. Deelname aan de wandeling is echter te allen tijde voor eigen risico.

Kosten
De kosten van een dergelijke wandeling, duur ca. 2 uur incl. koffie en thee en een koekje bedragen € 25,00 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar moeten worden vergezeld door een betalende volwassene, omdat alpaca’s soms ergens van schrikken en dan plotseling aan het halstertouw kunnen trekken. Kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee met de wandeling. De gehele route is goed begaanbaar met een kinderwagen of buggy.

Na uw reservering ontvangt u een email ter bevestiging. Geen email ontvangen? Kijk in uw spam-box.
Advies: breng een paar stevige laarzen/schoenen mee die nat/vies mogen worden en bij koud weer een paar handschoenen. Het wordt afgeraden slippers te dragen tijdens de wandeling.

De agenda met beschikbare wandeldata kunt u vinden na de volgende knop:

 

Arrangementen
Voor groepen kunnen we in overleg een wandeling op een andere datum plannen. Héél leuk als vrijgezellenfeest of als uitje met collega's, familie of vrienden. Informeer naar de mogelijkheden!

Picknicken / High Tea in combinatie met een alpacawandeling
Maak van uw picknick een heel bijzondere picknick! In onze alpacaweide staan een aantal picknicktafels. Geniet 1,5 uur van onze nieuwsgierige alpaca’s tijdens uw picknick. De kosten van het picknicken bedragen € 5,- per persoon. Kinderen onder de 2 jaar zijn gratis. Een picknick is te boeken in combinatie met een alpacawandeling. De wandeling kun je bij reservering via Ideal betalen en het picknicken op de dag zelf. Helemaal makkelijk: bestel een kant-en-klare picknick of High Tea bij Chez André in Brielle: : https://www.chezandre.nl/chez-andre-brielle/picknick-alpaca/
U kunt natuurlijk ook uw eigen picknickmand meebrengen.

Cadeaubon
Ook is het mogelijk bij ons een cadeaubon te bestellen voor een Alpacawandeling. Leuk om te geven en om te ontvangen! Stuur een appje naar 06-22855591 o.v.v. cadeaubon en het adres waar de bon naar toe gestuurd mag worden. Inwisselen van de cadeaubon kan op de beschikbare wandeldata via een appje naar 06-22855591. Vermeld bij boeking wel het volgnummer van de cadeaubon.

Annuleren
Wanneer je een reservering plaatst voor een wandeling of een arrangement ga je akkoord met onderstaande annuleringsvoorwaarden. Wij hanteren de volgende annuleringsvoorwaarden wanneer je een geboekte wandeling of arrangement wil annuleren of wil verzetten naar een andere datum:

  1. Bij annulering/wijziging tot 1 week voor de wandeling/arrangement krijgt u het betaalde bedrag geheel retour geboekt of kunt u uw reservering verplaatsen naar een ander beschikbaar moment.
  2. Bij annulering/wijziging  vanaf 7 dagen tot 4 dagen (96 uur)voor de wandeling/arrangement krijgt u 75 % retour.
  3. Bij annulering/wijziging vanaf 4 dagen tot 2 dagen (48 uur) voor de wandeling/arrangement krijgt u 50 % retour.
  4. Bij annulering/wijziging binnen 2 dagen (48 uur) voor de wandeling/arrangement  zijn we genoodzaakt het volledige betaalde bedrag in rekening te brengen.

Interessante links:
https://www.beleefbrielle.nl/
https://www.opvoorneputten.nl/
https://www.chezandre.nl/
https://www.desmaeckvanbrielle.nl/
http://www.tapasbar1572.nl/
http://www.catharijnekerk.nl/
https://www.historischmuseumdenbriel.nl/
https://www.debrielscheaap.nl/