Een kleinschalige alpacafokkerij in Zuid-Holland. De fokkerij is in 2010 gestart. Doelstelling van de fokkerij is het fokken van zuiver Peruaanse alpaca's van een eersteklas kwaliteit.
 
Alpaca fokkerij en alpacawandelingen bij Alpaca-World-Brielle

Alpacamest

Mest opruimen in de alpaca-weide
Alpaca's zijn uit zichzelf zindelijk: ze kiezen één vaste plek in het gras uit, waar ze zowel poepen als plassen. Wanneer je deze plek regelmatig opruimt, hoeven ze geen nieuwe mestplek te maken en wordt de mestplek niet steeds groter. Doordat ze bijna de hele dag door blijven eten, produceren ze nog behoorlijk wat mest per alpaca. Wanneer je de mestplek in het zomerseizoen na het opruimen af en toe eens maait, zie je in één oogopslag waar er mest op te ruimen is. Voor het opruimen van de alpacamest, ook in langer gras of in natte omstandigheden, zijn de modellen van Biozuiger bijzonder geschikt. Door de enorme zuigkracht van de Biozuiger houdt u uw weide met gemak keurig schoon, wat de gezondheid van uw dieren alleen maar ten goede komt.

Meer informatie
Voor informatie over de verschillende modellen Biozuiger: www.biozuiger.nl. Op de filmpjes kunt u zien hoe je met de Biozuiger alpacamest ophaalt.